Në varkën e mbijetesës-Vilson Mersinllari


——————————-

Në varkën e mbijetesës,të gjithë kemi hipur

në ujërat e turbullta,mbi varkë po lundrojmë

nuk e dimë fare,në c’mol kemi për të zbritur

do të arrimë dot në ndonjë breg,këtë po mendojmë.

Sepse varka e mbijetesës,është e amortizuar

dhe dallgëve të turbullta,nuk ju bën dot ballë

nga këto dallgë tërë llum,varka sot është shpuar

nga turbullirat e llumi,i njerëzve sharlatanë.

Ne,Bota,gjithësia,nëpër këto ujëra po notojmë

ndoshta ndonjë ditë,do e përmbytin këtë Botë

mbi varkën e mbijetesës,s’e dimë ato shpëtojme

marrtë hak dhe vëntë dorë,vetëm i madhi -Zot-.