Në Vlorë-Ruzhdi Keraj


NE VLORE

Mbeshtetem ne shkam

shpinden ja kthej detit

dhe pres lindjen e diellit

me dallget te zemrume qe

perplasen

dhe pulbardhat te zgjume nga nata

e gjate

qe shamatohen me njena

tjetren

dhe zhyten pingulthi t’ushqehen

ne det

ne perendim kur dielli dembel

I skuqun bjen kadal kadale ne dete

te qetsohet prej zhurmes se madhe

te dites

dhe te pushoj pak ore ,deri sa te zgjohet

dhe te shohe a e pres une prap aty mbi shkam

t’me pershndes me rrezet e ti te ngrohta

e ti themi njeni tjetrit mirmengjez!