Në zemër të mbaj-Nexhat Bexheti


Në zemër të mbaj

Në kërkim të diellit të ri

Ajo shpirtin e saj e la lirë të fluturonte

Nëpër male e kodra,nëpër oqeane të thella

Në zemrën time,ajo do të qëndrojë përjetë

Në errësirën e natës së heshtur

Kujtimet tona si yje shkëlqejnë

Nëpër ëndrrat e mia,ajo vjen si një hije

E mahnitshme,e pashlyeshme,e paharrueshme

Nëpër shkëmbinj të ashpra dhe vale të bardha

Kujtimet e saj më rrethojnë si një faltore

Dashuria jonë është si një rrëfim i lashtë

Që do të qëndrojë gjithmonë,si një kujtim i pashlyer

Në kujtesën time ajo gjithmonë do të qëndrojë

Si një melodi e ëmbël që nuk harron dot

Nëpër hapat e mi të rënduar në këtë botë

Ajo është drita ime, e pashuar,e paprekshme

Në distancë të largët ajo shndrit si një yll

Dhe shpirtin tim e ngroh me dashurinë e saj

Edhe pse ajo ikën,ate në zemër e mbaj

Në kujtimet e mia,ajo qëndron si një gjurmë

 E shkruar në qiell me rrezet e diellit