Nën’ e bijë..!Ardian Muça


Nën’ e bijë..!

Ndoshta sot e dreqosa moj bija ime,

po ç’janë këto fjalë,që më thua..?

Më fal,që e kuturisa veten në disa kujtime,

po unë sot u ndjeva vërtetë, tjetër grua..

*

Trajtova pak aparencën,nuk bëra skandal.

Ti që lustrohesh përdita,shiko si tu bë fytyra?!

Ndoshta gabova dhe vetes s’do t’i’a fal..!

Për zot,se njoha veten,kur e pashë te pasqyra!

*

E di moj bij,se dhe unë s’i ty kam ndjenja..!

Dhe ti u ngjize në virtytet e nektaret e mija.

Pse të thonë njerzit:”goles i paska rënë Teja”.

Po të dinê,kush është nëna,e kush është bija”?!

*

Pa shiko,s’i dukemi,s’i dy motra binjake.

Unë kurrë,s’ia plotësova vetes,tekat e rinisë.

Do dal veshur me mini,e do bredh maj take.

Nuk jam rrush’ i harruar,te dega e hardhisë..!

*

Ah moj mami,të griu depresioni e kriza.

Kallaisu sa të duash,vapa iku me gushtin..!

Tharmit e bërsisë,ka kohë qê i ka ikur miza.

Do ta djegësh kazanin,po mos e ziej mushtin..!