Nën kthetra-Jashar H Selmanaj


Nën Kthetra

1.

Koha e zezëe egër plak

Zjarri të djeg syrin më shpirtë

Zëmra shkrumb dhe flak

Në agim ylli polar lëshon dritë.

2.

Mëndja diku atje bredh

Fluturon si shqiponja në qiell

Fryn era e bëhët dredh

Dita zbardh e ngopëm o diell.

3.

E unë shiqoja në dritare

Vrejë furtuna dhe shtrengata

Errësirë bishat barbare

Kuthë nën kthetra mbeti nata.

4.

Ah, vallja hedhej ditën

Syri pishë natën në vezhgim

Bisha e ngritë shpatën

Më rrezë të arta dielli në agim.

Jashar H Selmanaj🇦🇱