Nëna ime-Besa Januzi-Rexhepi


Punon shumë, pak pushon,
Në pushim mbéshtetét dhe lexon,
Fémijët e saj e rrethojnë,
Ne dashuri e shikojnë,
Një në krah, një andej e një kéndej,
Të heshtur rrinë dhe shikojnë,
Kur nëna le librin në një anë,
I sheh fëmijët të buzëqeshur!
E habitur shumë e lumtur,
Me dashuri i përqafon një nga një!
Mos vall jeni të uritur?
S’jemi të uritur than një zëri,
Nuk ngopemi duke të shikuar,
Ditë e natë nënë ti punon,
Gjen kohë edhe librat t’i lexosh,
Ju fëmijë jeni si yje né mes të natës,
Zemrën nënës ia mbushni me gëzime,
Nuk ka si dashuria e nënës në këtë botë.
Dashuria saj nuk krahasohet me asgjë është e përjetshme!!!
Për fëmijën edhe jetën e jep.