Nëna më pret-Gezim Bega


Nëna më pret ***

Kurbeti sa i keq e i vështirë,

Po aq vuajtje dhe mundime,

Kur do të vij për ne ajo ditë,

të gëzohet.nënokja ime!

E sëmurë në shtrat po lëngon,

nga mosha e vjetër domosdo,

Fëmijët t’i ket pranë,i kërkonë,

s’u ka parë sytë ka shumë kohë.

Ki durim se shpejt do kthehem,

të puth sytë e bukur të përqafoj,

Si një mbret me ty do të ndjehem,

Flokët e bardha,kur do ti ledhatoj.

Po nisem shpejt pa dal mirë dita,

Më pritë,po kthehem o nëna ime,

Do kaloj ferra,male, dete dhe prita,

S’do të ndjej jo, lodhje e mundime.

Era e atdheut tim sec më thërret,

zemra po më rreh shpejt nga malli,

Nëna ime e dashur zgjuar më pret,

Oh,sa do gëzohet se po i vjen djali..

About Post Author