Nënë puthmë, sa sytë të më lotojnë-Nexhbedin Basha


Në paqe të notojmë…

Sa bukur tingëllon ky togëfjalësh,

Nënë puthmë, sa sytë të më lotojnë,

Dhe më lumturo pa masë.

Më ledhato e fërko kurrizin,

Si përkëdhelja e flokëve nga duart e tua,

Të ndizem i tëri nga afshi i dashurisë

së zjarrtë.

Kurr mos u zemro me mua…

Nga qielli më qorto me zemër në dorë,

Që në ajër të flutroj,

Si dikur fëmijë kur lozja në borë,

Puthmë, puthmë, e më beko.

Si një zgalem të ndjehem dua,

Më këshillo të bëhem më i paqtë si misionar,

Si të mësohem edhe me urinë,

Amanetin tënd në vend e kam çuar o Nanë.

Dua që lumturia e paqa të rrinë në harmoni,

Njashtu si djepi me këngën tënde të ninullës,

Jetoj çdo çast me atë këngë që më këndoje Ti,

Muzika e fjalët “nina nana u bëfsh burrë…”, s’do i harroj kurrë.

Nexhbedin Basha