Nënës-Brixhilda Dede


Eci rrugëve të panjohura ku zëra të padëgjuar gumëzhijnë. Dëgjoj, shumllojshëri gjuhësh europiane,
Fshehur vetmisë, fjarori im.
Buzëqeshin ata, fotografohen, dashurohen si këta peristerë në bregdet.
Ndërsa mua hallet e gjithë botës mbi supe më rrëndojnë e
lotë malli, mbi derte detesh derdh.


Nostalgji fëminore më pushton.
Një erë e lehtë si dora jote e ngrohtë lehtë me ledhaton.
Më fshin lotët,
Je ti nëna ime,..e ndiej

.
Dhe mall më kaplon për shtëpinë e vjetër.
Mall, për një këshillë,
Mall për praninë tënde
Mall për një përqafim.
Që bota të më duket e pasur dhe dita të më marë kuptim.