Nënlokja-Jashar H Selmanaj


1.

Nën këmbë ju tret toka

Atë ditë u shëmbë bota

Ah,zëmër tyer nënlokja

Syri sajë lotin e ndalojë.

2.

Më gjysem zëri i vajtojë

Ah, jo nuk më dorzon kurr

Dora e poshtër gjakatre serbe

Së për këtë ditë ju ka rritë nëna.

3.

Heshteni tha: Nënëloja Mihone

Nuk dua lotë për faqe të shiqojë

Se më këtë gjestë armikun e dermojë

As turku as serbi, ne nuk na gjunjizojë.

4.

Kam djem më qindra në kosovë

Ah, hak për djem ata kanë më marr

Dy fjal nëna Mihone djemtë e nënës

Gjak kerkuan e gjak këmi më ju dhënë.

5.

Për këtë tokë të shëjtë sakrificë

Biro, gjak ishtë edhe ai në Izbicë

Ah, po kush ju qiti biro në pritë

Koha e egër dhe gënjeshtare….

6.

Errësirë mjegull në nji tunel

Kalon dimëri dhe pranëvera vjen

Për nënën bijet e mi ditë e mirë nuk del

Kosovë, mos e harro gjakun pa e marr.

7.

Mallkimi i im, si vdekja trupin ta kall

Nëse nji mijë shkijë më i pushkatuar

Trupi i bijëvë të mi i qetë ka më pushuar

Ndoshat atëherë kosova ka më qetësuar

8.

Gjaku i juaj ka më ndrique foli Mihone Alia

Ah, Qyshki i Pejës ka gjithëmonë më ju kujtuar

Lulet e gjakut në Qyshk kanë serbet më i sfiduar

Jeta e tmërrshme ëndrrat në gjum më kanë trazuar.

9.

I vajton Nëna kënaqesi kur më pritin në atë botë

Se nuk i shoh ata të cilet e falin sot këtë tokë

Hazmi bijet e mi më bëri këtë shpirt cop,cop

Ku je evrop duke gjykue shqiptarin nuk je ngop.

10.

Pushoni të qetë në varr, si mbjellim kemi më korr

Gajkun mos e harro kosovë shkau më la ,si të gjor

Avdullah Lushi.Ukë Lushi.Xhafer Lushi.Skënder Lushi

Ramiz Lushi gjaku i juaj Shqiperin ka më e bashkuar.

( Kushtuar nënës Mihone e cila gjatë luftes ju vranë 5 djem për lirin e Kosovës. )