Nëse zilia do ishte ethe…Florentina Skendaj


Nèse zilia do ishte ethe ,

gjithè bota do ta kishte….

~

Sa mirè Zot,

qè me ke lènè bosh shpirtin prej marazi…

Cila e pati,

a kush e ka

dhe nuk i plasi …!

~

Femèr

Femèr cmirè zezè

dhe me mushkèrritè e tua,

grihesh…

….

Ajrosi,

ajrosu,

fytyrès mos mavihesh..!

~

Macja

Pa pritur fryu erè e fortè dhe tjegulla

i mbèrtheu kèmbèn maces.

-Mèsuar qe, tè bridhte çative-

Po pse,

pranè tè pèllumbave kuvlie..?!

Ajo nisi tè mjaullijè, sa tè kèpuste shpirtin .

U ngjita.

Sytè mè vanè mbi puplat e bardha,

tè pèrhapura mbi çati, ca nga era

dhe ca nga pèrpèlitjet .

Nè thonjtè e maces njè pèllumb gati pèr ta mbytur.

Zbrita shpejt dhe e trishtuar,

me pèllumbin pupla shkulur,

pèr ta shpètuar…