Nëse…Zymer Mehani


Zymer Mehani
Nëse…

Nëse diku vdes një njeri i ri
Një zakon është ndërruar në botë gjithsesi

Nëse diku fyhet një femër
Mes nesh është e krisur dhe e prishtë një zemër

Nëse diku mbi fëmijët ushtrohet dhunë
S’mund të jem’ të pafajshëm as ti dhe as unë

Nëse diku një urë shkatërrohet
Ndalet një rrugëtim, një miqësi rrënohet

Nëse diku një faltore përdhoset
Do ecim drejt humbjes, emri na njolloset

Nëse diku e vërteta mohohet
Mua, por dhe ty e drejta na cenohet

Nëse diku shkelet butësia
Aty s’ka qetësi, është e zbehtë liria

About Post Author