Nga Islanda:Manushaqe Ismailaj-Drita do mbretëroj…!!


Drita do mbretëroj…!!

Memorja mban çdo kujtim,

Si globi rrotullohen mendimet!

Herë me lot bëj meditim,

Herë e qeshur hedh trishtimet!

Syri i hapët dritën sjell,

Errësirën se pranon!

Mirësi në zemër mbjell,

Shpirti lumturi kërkon!

Shpirti mbështjell zemrēn,

Frymarja lehtë-lehtë dëpërton!

Buzët nisin këngën,

Gjaku nëpër vena vërshon!

Si librin mbylla syrin,

Errësira kudo depërtoj!

Por agimi do sjell diellin,

Dhe në shpirt drita do mbretëroj!

About Post Author