Nga Islanda:Manushaqe Ismailaj-Të kërkova ku mbretëronte toka..!!


Të kërkova ku mbretëronte toka..!!

Gjithë botën te ty gjeta,

Meridiane trupi përshkruar!

Pak e habitur unë mbeta ,

Paralelet të kishin mbuluar!

Qelli i kaltër ishte syri yt,

Në të gjendesh gjithë bota!

U zhyta në retinë pa u mbyt,

Të kërkova ku mbretëronte toka!

Në mendime qetësia mbizotronte,

Si dielli ngrohe shpirtin tim!

Bukuria magjike më depërtonte,

Buzët ngjyrēn e shegës në meditim!

Dy fjalë unë bashkova ,

Arte +Mis e doli Artemis!

Dhe misin e artit formova,

Për ju perëndesha e mirësis!