Nga Nepali :Sushant Thapa-Fate of the World


One virtue,
Two vices.
One creativity,
Two ways of separation.
Striking agony,
Deserted time.
The sun stroke of playfulness
The courtyard of reality.
The birds of blossom,
The care of spring.
The fountain of beauty,
The dreadful habit of a drowning sea.
All and all in continuity.
The spears of thought
That strike the heart like a cupid.
In proximity,
The distance arrives.
The world has a fated arrival.
The readers of love’s season
Cast eyes full of spell
And entice the young hearts.

Sushant Thapa

Sushant Thapa është një poet nepaleze nga Biratnagar, Nepal.

Ka një diplomë master në letërsinë angleze nga Universiteti Jawaharlal Nehru, Nju Delhi, Indi.

Ai ka botuar tre libra me poezi, përkatësisht:

Barra poetike dhe poezi të tjera (Authorspress, Nju Delhi, 2020),

Abstraksion dhe poezi të tjera (Impspired, MB, 2021)

dhe Minutes of Merit (Haoajan, Kolkata, 2021).

Sushant është botuar në vende si The Gorkha Times, The Kathmandu Post, The Poet Magazine, The Piker Press, Trouvaille Review, Lothlorien Poetry Journal, Impspired, Harbinger Asylum, New York Parrot, Pratik Magazine, The Beatnik Cowboy, The Dope Fiend Daily , Atunis Poetry, EKL Review, The Kolkata Arts, Disident Voice, Journal of Expressive Writing.

Ashtu siç është Revista dhe International Times midis shumë. Ai është antologjizuar edhe në antologji kombëtare dhe ndërkombëtare. Poezia e tij është përfshirë edhe në librin Paragon English për nxënësit e klasës së 6-të në Nepal. Ai u mëson anglishten e biznesit studentëve të nivelit Bachelor të BBA dhe BIT në Kolegjin e Biznesit të Nepalit, Biratnagar, Nepal. Së fundmi Sushant recitoi poezinë e tij “Barra poetike” në Festivalin Letrar Kalinga, Katmandu, Nepal.

Sushant së fundmi u nderua me Çmimin Poeti më i Mirë i Indologjisë 2022 nga Bengali Perëndimor, Indi për librin e tij debutues me poezi “Barra poetike dhe poezi të tjera”.