Nga një herë mërzitem,me veten time-Vilson Mersinllari


————————————————-

Nganjëherë mërzitem,shumë me veten time

kur ulem e shkruaj,po thuaj se ditë për ditë

sepse Fletorja mbi tavolinë,më duket si -Jetime-

dhe shpesh herë me mendimet,bie në kontraditë.

I afrohem fletores,mbi fletë disa vargje hedh

nganjëherë hutimi për një çast,mua më stopon

përsëri mundohem,që të gjitha fjalët ti zgjedh

dhe kjo nganjëherë,mua më stërmundon.

Herë,herë jetës për mirë,vargje unë i shkruaj

herë,herë mbi të,i zemëruar hedh edhe baltë

dhe them me veten time,përse po e bëj këtë

të kthej përgjigje,prapë nuk jam i qartë.?

Për mua kjo mbetet,shumë enigmatike

kush e ka fajin në këtë kohë,Jeta apo Bota

që për ditë unë mbeta,me Laps në dorë

nganjë herë për të shkruaj brockulla të kota.

Por një gjë dua të them,dhe kjo është e vërtetë

në jetën e përditshëme,edhe Poetet s’janë Perfekt

një shprehje dua të shkruaj,këtë për tej -kritikës-

që ne të mos bëhemi -Tamburaxhinjtë-e Politikës.