Nga Struga:Ibrahim Abedini:Gjetheve, era u pengonte…


Ibrahima Abedini:Gjetheve era u pengonte

Lëkundeshin, vallzonin natyrshëm

Gjethet e pemës në Verë

Me dashuri mëngjezi i zgjonte

Por dridheshin nga friga

Para kohe se mos pikonin

Era kur i frynte sikur u pengonte…

Jeta frymonte në shpirtin e tyre

As shiu, as dielli nuk i shqetsonte

Rriheshin mes veti në çaste kohe

Por harmonia mes tyre rronte…

E bukur është jeta pa rrëmujë

Pa humbur kohë, pa i hedhur zjarrit ujë

Gjethet vdesin qetë kur koha heshtë

Vdekja e natyrshme u vjen në vjeshtë…

Por jetës sonë, gjethe, çfarë i pengonë?

Mos vall është era që i mungonë?

Ne, vallen e gjetheve sikur ta jetojmë

Të vdesim në vjeshtë dhe prap të lulzojmë

Frigë nga era nuk do kemi

Dashurinë do tjetërsojmë…

Poeti Strugan(I.A)

Fund Marsi 2022

About Post Author