Ngarkuar me brenga-Godo Mehmetaj


Ngarkuar me brenga

larguar me vite

nostalgji per fshatin

atje ku u rrita.

Nisem ne megjes

pa u zbardhur mire

dhe gjeshtrat me thone

mireserdhe bir.

Me prisin me kenge

ca thelleza mali

dhe kur doli djelli

e pashe vete i pari.

Dola larte nga çanga

u ula mbi gure

ndermende femijerine

qe s,me ndahet kurre.

Dhe pse vitet ikin

me shume e ndjej mallin

ndaj dhe shkruaj vargje

sa te jeme i gjalle.