NIKOS GACOS-HËNËZA PREJ LETRE


N I K O S G A COS

HËNËZA PREJ LETRE
( ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ)

Plot shpendë deti do të sjellë
Flladi yje t’ praruar
Që flokët të ti përkëdhelë
Dhe të t’ i puthë duart.

Pa këtë dashurinë tënde
Oh, me sa zor kalon kjo kohë
Pa këtë dashurinë tënde
Është m’ e vogël dhe kjo botë.

Hënëz letre rri aty lart
Qënka i rremë ky bregdet
T’ më besojë sado pak
Gjithçka do ishte e vërtetë.

Shqipëroi: Lefter ShomoK/239 n.g.g.

About Post Author