Nikos Gatsoszoti hedh shi( βρεχει ο θεοσ)-Shqipëroi: Lefter Shomo


Ngadalë- ngadalë dhe këtë mbremje
Në derën tënde për pak kohë do të mbes
Ngadalë, mes muzgut, me vëmendje
Dua ankesën e kësaj nate të ta shpreh:

Ah, mos ma mbaj të kyçur derën
Unë lagem keq, Zoti hedh shi
Pra, hape e dashur si njëherë
Të hyj ,të gjej pak ngrohtësi.

Ngadalë- ngadalë dhe këtë mbrëmje
Aty, shkallarëve të tu prapë do jem
Ngadalë mes muzeut me vëmendje
Dua ankesën e kësaj nate të ta shpreh:

Ah, mos ma mbaj të kyçur derën …………

Shqipëroi: Lefter ShomoK/575n.g. α.