Nikos Kazantzakis-Shqipëroi : Lefter Shomo


Çfarë do të ishte kjo Elena nëse sipër saj nuk do të kalonte fryma e Omerit?

Një grua e bukur ,si të tjerat e panumërta që kaluan nga toka dhe humbën…

Do ta vidhnin siç vjedhin shpesh akoma vashat e bukura në fshatrat tona malorë.

Edhe nëse ky rrëmbim ndezi luftën, të gjithë do të humbisnin po të mos zgjaste dorën e tij e t’i shpëtonte Poeti.

Shqipëroi : Lefter Shomo