“Ninullë”, përkthyer nga Irma Kurti


“Ninullë”, përkthyer nga Irma Kurti

Fli, vogëlushe, nënën e ke pranë

nga vetëtima e stuhia nata u zbardh

dhe mjegulla e errët mendimin verbon

por zemra magjinë e njeh gjithmonë

dhe bari rritet…

trëndafilat lulëzojnë,

vesa e ëmbël e mëngjesit lulen e portokallit

qëndis dhe shpirtin ngacmon.

Buzë detit të rrita, bukuri e rrallë,

deti është djep, fryma ime

është fllad…

Maria Nivea Zagarella (Siçili)

Përktheu në shqip: IRMA KURTI

About Post Author