Nis të jetosh


Elisabeta Gockaj I

Tash me flladin dhe me eren

Nuk po mundem me me lujt

Se ma ka bllokuar deren

Kjo kohe qe eshte e semur.

Po kush valle e sakatoji !

Po kush valle I hapi plag !

Bota mbare e gjithe renkoj

Ende po dergjet ne shtrat !

Rrone me friken e pa dijes !

Rrone.. por s’rron njesoj si dje !

I mungon drita e dijes

Ffshehur Dielli krejt nen rre !

A do t’ket nje mot te mire ?

Pyet… sapo prej gjumi ngrihet

Ta harroj kete stuhij

Qe rrezoj pertoke pyjet .

Tash me flladin dhe me eren

Nuk po mundem me me lujt

Pertej dritares pres pranveren

Vall…do mund dimrin ta mund ?!

Renkon jeta….plag e saj

I ka shuar krejte gezimin !

Botes mbare skaj me skaj .

Endet boshe njerezimi !

K’te murtaj qe vete e shpiku

Nuk po mundet me ta ndal !

Boten e ka zene paniku

Do ti mbijetoje vall ?!

Qeshu… e nis te jetosh

Kete drama shihe si ender

Ndoshta ish vertete nje prov

Njerzimin per ta mundur !

Pasi luftrat kane deshtuar

Ky njeri eshte me I forte

Jeten serishte ka rindertuar

E ka mbush shpirti plote.

1Iliaz Bobaj

About Post Author