Nisa të shkruaj-Vilson Mersinllari


NISA TË SHKRUAJ

——————

Nisa sot të shkruaj,dicka në letër

me thënë të drejtën,pa asnjë motivim

më ngacmoi shumë,një kujtim i vjetër

zgjoi mendimet,më erdhi si ngacmim.

Mu kujtuan vitet kur vendlindjen lashë

ku”emigrova”me Familjen,brenda vendit tim

menjëherë në mendime,të thella unë rashë

në shpirt dhe në zemër,ndjeva një trishtim.

Po mirë”emigrant”unë brenda vendit tim jam

por vendlindjen,atdhenë,mijra të tjerë lanë

prapë për vendlindjen,mall të madh kam

dhjetfish më shumë se unë,Mallin ata kanë.

Nje zë i brendshëm nga brenda Zemrës thërret

ejani o bashkatdhetarë,se vendlindja u pret

një shprehje popullore,e thotë me të vërtetë

që Guri më rëndë peshon,këtu në vend të vet.