Një asteroid i vogël – 2023 BU – do t’i afrohet Tokës më 26 janar me 2,174 milje


Gianluca Masi

Projekti i Teleskopit Virtual në Romë do t’ju tregojë një takim afër asteroidit kur asteroidi 2023 BU kalon shumë afër Tokës më 26 janar 2023, duke filluar nga ora 2:15 pasdite EDT ( 19:15 UTC ).
Asteroidi i sapozbuluar afër Tokës 2023 BU (rreth pesë metra në madhësi) do të përfshijë jashtëzakonisht afër Tokës më 26 janar 2023. Do të kalojë më pak se 3% të distancës mesatare të hënës dhe një të katërtën (25% ) e distancës së satelitëve gjeostacionarë

Shikoni një takim të afërt të asteroidit me Tokën

Më 26 janar 2023, asteroidi afër Tokës 2023 BU do të ketë një takim jashtëzakonisht të afërt, por të sigurt me Tokën. Ai do të kalojë më pak se 6200 milje (10000 km) nga qendra e Tokës dhe do të jetë brenda distancës prej rreth një të katërtës së satelitëve gjeostacionarë që rrotullohen rreth Tokës. Projekti Virtual Telescope do t’ju tregojë drejtpërdrejt !

Shikoni drejtpërdrejt takimin e afërt të asteroidit

Projekti i Teleskopit Virtual do ta shfaqë atë drejtpërdrejt, në internet , pikërisht në kohën e fluturimit. Kështu që ju mund ta shikoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Transmetimi i drejtpërdrejtë do të fillojë më 26 janar 2023, në orën 19:15 UTC .

Asteroidi 2023 BU u zbulua të shtunën

G. Borisov zbuloi asteroidin afër Tokës 2023 BU më 21 janar 2023. Besohet se ai ka një diametër midis 12 dhe 28 këmbë (3,7 – 8,2 metra). Distanca e tij minimale nga Toka do të jetë më 26 janar 2023, në orën 21:17 UTC , kur asteroidi do të jetë më pak se 6200 milje (10.000 km) nga qendra e Tokës . Kjo është gjithashtu brenda distancës së një të katërtës së satelitëve gjeostacionarë të Tokës dhe më pak se tre përqind të distancës mesatare midis Tokës dhe Hënës. Gjithashtu, asteroidi 2023 BU do të fluturojë vetëm 2,174 milje (3,500 km) mbi sipërfaqen e Tokës.

Përfundimi: Një asteroid i vogël – 2023 BU – do t’i afrohet Tokës më 26 janar 2023. Ai do të kalojë i sigurt 2,174 milje (3,500 kilometra) larg Tokës. 

About Post Author