Një astronaut që humbi në hapësirë ​​për 27 vjet u kthye në 2001


Viki Verma

Në vitin 2001, u përhap një thashetheme se astronauti John Smith, i cili shkoi në hapësirë ​​në vitin 1973 dhe u konsiderua i vdekur, u shfaq publikisht. Në tetor 1973, Smith u dërgua në hapësirë ​​me një anije të maskuar si satelit, e cila ishte porositur nga Pentagoni, për të studiuar hapësirën orbitale. Për tre ditë, gjithçka kishte shkuar sipas planit, por pas disa kohësh, sistemi i orientimit të anijes dështoi. Për shkak të kësaj, anija e astronautit ishte në fushën e rripave të rrezatimit, të cilat ndikojnë negativisht si në trupin e njeriut ashtu edhe në elektronikën. NASA u përpoq të bënte përpjekje të ndryshme për të shpëtuar astronautin , por gjithçka doli e kotë dhe komunikimi me të u ndërpre.

I gjithë ekipi i NASA-s ishte në shok, por shefi i departamentit i urdhëroi që ta harronin këtë situatë sikur të mos kishte ndodhur fare. Nisja është shënuar si e pasuksesshme dhe astronauti konsiderohet i vdekur si rezultat i testimit të pasuksesshëm të lëshimit.

Duket se gjithçka mund të harrohet për këtë, por jo. Në fund të vitit 2000, një astronom amator nga Fixhi zbuloi objektin e çuditshëm në orbitë në një lartësi prej 470 kilometrash. Ai kontaktoi NASA-n dhe ata menjëherë dërguan radioteleskopët në atë pikë. Pasi ekzaminoi objektin, udhëheqja nxitoi në arkiva dhe doli se ishte anija e zhdukur e John Smith.

Anija u rrëzua gjatë gjithë kohës dhe përveç kësaj, ajo nuk iu përgjigj kërkesave. U vendos që të hiqet nga orbita kur të arrijë lartësinë optimale. Në vitin 2001, ata arritën ta dorëzonin atë në Tokë. Kur kapsula u hap, atëherë, për habinë e të gjithëve, aty ishte astronauti i humbur. Vërtetë, ai nuk ishte i vetëdijshëm për shkak të temperaturës shumë të ulët. Kur temperatura filloi të stabilizohej, astronauti tregoi shenja jete. Profesionistët e mjekësisë kriogjenike mbërritën menjëherë dhe filluan t’i japin trajtim mjekësor Smith.

Pas ca kohësh, doli se nuk ishte i njëjti John Smith, por kopja e tij. Mjekët e dyshuan kur filluan të kontrollonin pacientin me të dhënat e tij mjekësore. Për shembull, procesverbali thoshte se Smith kishte gjurmë të një frakture të brinjës që kishte marrë në fëmijërinë e tij, por asgjë e tillë nuk u vërejt me astronautin që mbërriti. Gjithashtu, të njohurit e Smith thanë se ai kishte probleme me matematikën e lartë, ndërsa personi i mbërritur zgjidhte lehtësisht shembujt më të ndërlikuar.

U gjetën dallime të tjera fiziologjike. Në trupin e Smith-it të ri, zemra ishte zhvendosur në anën e djathtë, ndërsa personi i vjetër nuk e kishte këtë ndryshim. Për më tepër, blloku i shënimeve të astronautit përmbante 100 fletë, dhe 50 prej tyre ishin të mbuluara me karaktere të çuditshme që nuk janë gjetur askund në Tokë.

Ekspertët paralajmëruan se ai nuk ishte aspak burrë, por një lloj krijese e ngjashme me njeriun që nuk ka asnjë lidhje me astronautin John Smith. Më pas ndodhi një gjë e çuditshme: disa ditë më vonë ai u zhduk.

Shumë i referohen faktit që ai shkoi në hapësirë, të tjerët janë të sigurt se Shtetet e Bashkuara kanë klasifikuar plotësisht të gjitha informacionet rreth tij, dhe astronauti u fsheh.

About Post Author