Një britanik u ndesh me “Bigfoot” në Kolorado


Një britanik u ndesh me “Bigfoot” në Kolorado

Një burrë britanik i cili kishte qenë  për të bërë snoëboard në Rockies vëzhgoi një krijesë misterioze dykëmbëshe.

Burri, i cili vjen nga Northumberland, Angli, ishte ftuar në Aspen, Kolorado nga një mik për të bërë disa snoëboard në vitin 2007 kur ndodhi takimi.

Në një rast të veçantë ai kishte qenë jashtë në një pjesë të largët të rajonit në mbrëmje duke pritur që shoku i tij të kthehej nga një detyrë kur ai vuri re dikë ose diçka përpara tij.

“Në fillim mendova se ishte një arush pasi ‘ai’ ishte i madh dhe ‘po lëvizte shpejt”, ka shkruar ai.

“Çfarëdo që po shihja lëvizte me një pjerrësi të ecjes. Shumë shpejt kuptova se ‘nuk ishte ari’. Mendova se ‘dukej si një burrë i madh i veshur me një pallto të madhe me jakën e kthyer lart.”

Një ndjenjë frike e pushtoi papritmas ndërsa ai vazhdonte të shikonte.

“Individi” papritur mori një kthesë 45 gradë në të djathtë dhe u fut në fushën e dëborës drejt pemëve”, ka shkruar ai. “‘Ai’ nuk u ngadalësua, pavarësisht se kalova nëpër 3 metra dëborë.”

“Diçka që pothuajse do të më kishte ndaluar të vdekur në gjurmët e mia.”

“Në atë kohë nuk dëgjova apo nuhata asgjë. Megjithatë, kjo gjë ishte e madhe, por do të ishte e vështirë të matej përmasat e saj të sakta nga distanca mes nesh.”

“Unë isha ndalur vetëm për rreth një minutë, por m’u duk si një orë duke qëndruar atje.”

I tmerruar, burri mori vendimin për t’u larguar nga vendi i ngjarjes dhe rrëshqiti në dëborë poshtë shpatit sa më shpejt që mund të shkonte, duke mos u ndalur derisa të kishte arritur i sigurt.

Edhe sot, më shumë se dhjetë vjet pas takimit, natyra e saktë e figurës që ai pa atë natë vazhdon të mbetet një mister total.

Burimi: Phantoms and Monsters