Një burrë zbulon një monedhë të çuditshme aliene në një rrotull


Një hobisti i monedhave ka postuar një fotografi të një monedhe ku shfaqet fytyra e një jashtëtokësori.

“Po inspektoja një qese të madhe me çerek rrotulla, duke i hapur ato një nga një për të kërkuar pjesë më të vjetra me përmbajtje të lartë argjendi,” tha ai për Newsweek .

“Në njërën prej rrotullave, unë u befasova menjëherë nga një monedhë e çuditshme që shfaq bustin e një jashtëtokësori. Ajo dallohej në kontrast të plotë me bustin e Uashingtonit të pranishëm në monedhat e tjera.”

Fytyra e huaj përfshin fjalën “Liberty” të shtypur në krye dhe vitin 1937 të shtypur në fund.

Larg nga të qenit një njësi monedhe nga një botë tjetër, megjithatë, kjo monedhë e veçantë besohet të jetë ajo që njihet si “monedhë endacak”.

Mendohej se kishte mbi 200,000 monedha klasike endacakë të prodhuara midis viteve 1913 dhe 1980 – secila me një pjesë unike të veprës artistike të krijuar nga të pastrehët.

Ato shpesh bëheshin duke ndryshuar monedhat ekzistuese duke përdorur thika ose mjete të tjera.

Identiteti i artistit që bëri këtë shembull të veçantë, megjithatë, mbetet një mister.

About Post Author