Një dardhë në vendlindje-Arben Velo


Arben Velo

 

Një dardhë në vendlindje

Në fshat nuk ka lajme, ka vetëm erë

të tillë vjeshtë, prej kohësh, smbaj mend.

një dardhë e vetmuar,dremit mes erës

trungun prerë cung, me një mëngë…

Askush nuk është aty, për tia hedhur sytë,

madje dhe një flutur e mbetur nga vera,

u kthye në kandil, mbi hijen e vet

të ndez pushin e verdhë mbi pemë, era.

Në fshat nuk ka të reja,dhe era është e vjetër

e kyçën njerëzit kur ikën në kuvli.

ta përdor pema, atëherë kur i duhet,

supeve të hedh rreze, a shifon me shi..

Nuk ka lajme muzgu,ka vetëm një dardhë

vjeshtrat fut në trung,ta mbaj frymën gjatë

turbull më kujton atë që e mbolli

pema mbetur cung, mes erës në fshat…