Një ëndërr të bukur,mëngjezi ma treti-Afërdita Hadaj


Gjumi me kish zënë,

në ëndërr më erdhi.

një princeshë perri,

zbritur lartë nga qelli

……………………………..

Nga ç’ planet me

z’brite,mu çfaqe si

era. Vallë nga

Afërdita??apo nga

Venera.

……………………………..

Yje universi fustani

qëndisur, hëna si kurorë,përmbi kokë

harlisur.

……………………………..

Kostum dhenderrije,

seç më kishe sjellë.

Me bukurinë tënde,

e kishe mbështjellë.

……………………………..

Yjet e fustanit syt

seç mi verbuan.

Kur kostumin vesha

beqarinë e zbuam.

……………………………..

Të dy dor për dore,

dhe të përqafuar,

na shoqëroi hëna

tek banketi shtruar.

……………………………..

Universi bukur, ish

salla, mondane.

Yjet spektatorë na

shoqëruan, në valle.

……………………………..

Të dy përqafuar,

valsin e kërcyem. Fjalë…..dashurije

sa shum, që

shkëmbyem.

……………………………..

Ëndërrën ton të bukur,mëngjezi

e treti.O ëngjëll,

i bukur,z’britur nga

planeti.

……………………………..

Hëna bashk me yjet.

nga dielli u fshenë.

Ma rrëmbyen perrinë

Ëndërrën…………ma ndërprenë.

…………………………..