Një ishull i çuditshëm dhe i rrumbullakët në mënyrë të panatyrshme që lëviz


Syri: Një ishull i çuditshëm dhe i rrumbullakët në mënyrë të panatyrshme që lëviz

Në mes të Amerikës së Jugut, një ishull misterioz dhe pothuajse krejtësisht sferik udhëton vetë. Toka qendrore, e njohur si ‘El Ojo’ ose ‘Syri’, noton mbi një pellg me ujë të pastër dhe të ftohtë, që duket i çuditshëm dhe i pavend në rrethinën e tij. Fundi duket i fortë në krahasim me kënetën rreth tij.Askush nuk është përpjekur të shpjegojë apo kuptojë misteret e ndryshme që rrethojnë ‘Syrin’.

Shumë individë kanë dalë duke thënë se “një rreth brenda një rrethi tjetër përfaqëson Zotin në Tokë”, në lidhje me narrativën e këtij ishulli misterioz. Siç theksojnë hetuesit paranormalë, vendndodhja meriton shumë më tepër vëmendje.

Nëse dëshironi të eksploroni sipërfaqen e planetit si kurrë më parë, Google Earth është vendi ku duhet të shkoni. Për vite, akademikë, shkencëtarë dhe njerëz të rregullt në mbarë botën e kanë përdorur këtë teknologji për të prodhuar zbulime intriguese gjeografike.Këtë herë, Google Earth zbulon një ishull të çuditshëm në deltën Tarana të Argjentinës midis Campana dhe Zárate. Një ishull i çuditshëm rrethor me diametër pothuajse 100 metra lëviz – në dukje i vetëm nga njëra anë në tjetrën – ‘lundrues’ në kanalin e ujit që e rrethon atë në një vend pak të eksploruar dhe kënetor.

Ai u zbulua nga një regjisor argjentinas i cili shqyrton dukuritë paranormale, pamjet e UFO-ve dhe pretendimet për takime jashtëtokësore.

Pasi hulumtoi ‘Syrin’ in situ, Sergio Neuspiller, regjisori, nisi një fushatë Kickstarter, duke ekzaminuar anomalinë për të përjashtuar një iluzion optik. Fushata Kickstarter duhet të gjenerojë paratë e nevojshme për të sjellë një ekip të ndryshëm shkencëtarësh dhe studiuesish në ‘The Eye’ për të arritur në fund të ishullit misterioz të Amerikës së Jugut.

Si mund të ekzistojë një ishull i tillë? A është rezultati i një ngjarjeje natyrore të pazbuluar që ne e kemi parë vetëm disa herë në Tokë? Si ka mbetur e deformuar për kaq shumë kohë? Dhe çfarë e bëri atë të zhvillohej në radhë të parë?

A është e mundur që ishulli sferik pothuajse i përsosur të lidhet me aktivitetin e UFO-ve aty pranë? A ka diçka poshtë ishullit misterioz që e bën atë të zhvendoset në mënyrë të çrregullt?

Fakti është se, sipas të dhënave historike të Google Earth, ‘Syri’ ka qenë i dukshëm në fotografitë satelitore për më shumë se një dekadë dhe supozohet se ka lëvizur përgjithmonë në mënyrë të veçantë sikur të kërkonte vëmendje nga kushdo që vëzhgon nga lart.

Për të parë vetë ishullin misterioz, shkoni te Google Earth dhe shkruani koordinatat e mëposhtme: 34°15’07,8″ Jug, 58°49’47,4″ Perëndim.