Një jetë do të pres-Lefter Shomo


NJË JETË DO TË PRES

Muget e nxin qielli i kaltër

Gjithandej nxiton të bjerë rrebesh

Qullen këto këmbë në mes balte

S’ tundem që këtej, pres të më gjesh.

Shiu nis befas ,nxitimthi bie

S’braktis këtë vend, rri serbes

Mbi tokë bien pulla si hije

Miroshi im, një jetë do të pres.

Eja të shërosh të ankthit plagën

Gjurma zënkash na solli kjo stinë

Rri të pres si pret toka vlagën

Pupthi pres si mjelma bαlerinë.

Pikat nisin e shkruajnë një emër

Emrin tënd që sjell fllad edhe vesë

Shpëlajnë gabimin tim të vjetër

E gjallë rri pendesa në kujtesë.

Mirseardhe o yll i butë si toka

Freskon, mban paprekur t’ njëjtin mall

Se dashuria kurrë s’ përtoka

Të mbaj ndezur si mall dhe zjarr .

Ëmbël natyra nisi vallen

Shpirti yt shpërthen plot shend e verë

Shpirti yt me diej ngjyrëalle

Më shtrëngon në gjoks e del ylber.