Një këngë e mbetur në kitarë-Godo Mehmetaj


Një këngë e mbetur në kitare

Në bllokun e kujtimeve kërkova një këngë

një tekst të vjetër që këndoja me shokët

andej bregut të detit ku rrinim deri vonë

dhe sot nostalgjia atë këngë ma kujton

Mos ndoshta ajo ngeli brenda në kitare

ku sot e harruar e mbuluar me pluhur

ndoshta dhe telat i janë këputur

ashtu si dhe shokët që më si kam parë

Koha vitet sa shpejt i ka tretur

as stoli ku këndonim më s’ekziston

ka mbetur vetëm shkëmbi ku përplasen dallgët

dhe dielli i lodhur që perëndon mbi Sazan.

Exif_JPEG_420