Një komb një flamur gjuhë e kulturë-Qerim Muldaka


Një komb një flamur gjuhë e kulturë

PENDÉ E PUSHKÉ SI LESHOJMÉ KURRÉ

1

Krisi pushka e u ba nami

Po lufto Agim Ramadani

Pushka e ti kundra Serbi

Bashk me ta dhe Sali Çeki

2

Moj Koshare ti je né Histori

Bashkove Kosovën me Shqiperi

Jehon kanga prej Rapsodit

Pér Heroit tané mbaré Kombit

3

Jehon kanga pér trimat Shqiptar

Né Flamur té Shqipes jan té gjall

Prej Drenicë Deçanit e té Llapit

Prej Tropojë Pejës e prej Glloxhait

Kan falë jeten per hirë te Vatanit

4

Per Hero e trima nuk ndalet kurr kanga

As pushka e Indrit Cares nga Kavaja

Fluturon Shqipja me avjon nga Anglia

Pa Kosové pat than sem duhet pasuria

5

Kur ne Kosovë po kresitke Baruti

Nga Greqia niset si trim Astrit Suli

Trimi i Kavajës niset per Shqiperi

Me Luftue kundra shkaut te zi

6

Hasi Kuksi Puka Dibra e Shkodra

Kané luftue me u çlirue Kosova

Ju ka pri trimave ne ball Shqiponja

Me gjakun e tyre na erdhi Fitorja

7

Ne tel te sharkis këndon kangtari

E çon Mirditen ne kam Kapedani

Per Kosov thot me u derdh gjaki

Se jane vllezer tan e tok Dardani

8

Sa te jet toka Diellit edhe Hana

Trojet tona lindin trima Azgana

Fluturo Sqipja krenare nëper male

Don bashkimin e trojeve Shqiptare

About Post Author