Një Llafazani-Sheqere Sina


NJË LLAFAZANI

Një njeri mendjemadh, Një llafazan i rrjedhur,

duke folur gjithmonë shumë, fara në kokë s’i kishin ngelur…

E kishte kokën “çupë”,

themi ne andej, kur s’ka fara.

U lartësua, se kishte mik dhe ishte spiun në Shik…

Një ditë filloi të më dërdëlliste, jo andej, këtej, unë jam i zoti.. ishte mësuar, me matrapazë,

të merrte lekë me gënjeshtra koti…

Ai më tha mua: “Do të gjej një burrë, meqë ngele pa martuar

Se ke pretendime…”

Mua s’mu durua dhe i thashë: Nga ty nuk dua asnjë shërbim,

E gjej vetë njeriun e shpirtin tim..

Në radhë të parë, ti s’je i zoti,

për familjen tënde të shkatërruar, E do më rregullosh mua!

Ik, të lutem mos e zgjat ,

Ik se po më shikojnë njerëzia Dhe më vret opinioni

të flas me ty, o lëngaraq!

Që kërkon lëmoshë,

në kurriz tjetrit të hash!…

Me matrapazllëqet e tua, Kush të vuri drejtor, ty ore? Kush ta dha votën?

Ai u mburr: Unë jam i drejtë! Ti nuk je aspak i drejtë,

gjithë ditën llap, si burrë grash, merresh me hallet e katundit,

Se të tuat i mori lumi i çoj në det, je katandisur për ibret…

Shtyu këmbët andej dhe iku. Unë çfarë t’i bëj ndonjë fisniku,

po nuk merrem me llafazanët e tepruar, Se më bie vlera dhe respekti i krijuar.

Një ditë takova një shoqe, që ishte shumë e shqetësuar

nga një thashethem që ai kish krijuar… E ndaloj dhe i them: Përse je skuqur dhe fytyra të është bërë mavi?…

-Po ja, filani kish nxjerrë një llaf për mua, Dhe me vjen turp të dal, se jam grua;

Ç’farë t’u bëj kalamajve, por unë veten vras!…

E shtrëngova fort për supi dhe i thashë: Mendo kush ka shpifur dhe kush i beson atij, Asnjeri, se të gjithë e dinë që është delenxhi! Po dëgjove mua, mbaj në supe krenarinë,

se me njerëzit te këqij, nuk gjen drejtësinë!…Autore:

Sheqere Sina (Ozuni)/ Lushnjè