Një mall që s’fle!Laureta Malaj


Një mall që s’fle!

Nëpër mendime malli bredh

dhe nisa që t’i çoj diku .

Në një hapësirë po e kërkoja

dhe sytë më çuan në qiellin blu .

Ç’të shihja vallë një rreze drite

që si ylber dukej nga larg .

E doja afër shtëpisë time

t’i flisja hapur për atë mall .

Një mall i largët por i patretur ,

që s’fle tek unë por është i gjallë .

Kërkova “unë” një pjesë të hënës

që mos të ndjeja aq shumë mall.