Një meteorit përplaset me çatinë e shtëpisë


Pronarët e rinj të pronës rezidenciale morën frikën e jetës së tyre kur shkëmbi hapësinor u përplas me tavanin e tyre.Mundësia që një meteorit të godasë shtëpinë tuaj mund të duket astronomikisht e vogël dhe megjithëse kjo është sigurisht e vërtetë, është e pashmangshme, që dikujt t’i ndodhë, diku, herët a vonë.

Ky është pikërisht skenari, që ndodhi në Hopewell Township, Nju Xhersi afërsisht 10 milje në veri të Trentonit të hënën pasdite, kur policia lokale u thirr për të ndjekur skenën e një përplasjeje meteori prej një në një milion që shpoi një vrimë pikërisht përmes çatise se një shtëpie banimi.

Sipas Departamentit të Policisë Hopewell Township, dikush kishte qenë në shtëpi në atë kohë, por meteori fatmirësisht nuk shkaktoi asnjë lëndim.

“Ai depërtoi në çati, në tavan dhe më pas goditi dyshemenë e drurit përpara se të pushonte”, thuhet në raportet. “Kjo mund të lidhet me një shi aktual meteorësh të quajtur Eta Aquariids.”