Një njeri që vuan…Vilson Mersinllari


————————–

Një njeri që vuan,nga deliri i madhështisë

është si një pemë e vetmuar,që nuk bën kokrra

është mitoman,që vuan prej ëmundjes euforisë

veten e tij ngre lart,me lloj,lloj broçkulla.

Është si flaka e qiririt,ndezur mbi oxhak

që pritet të shuhet,nga era e euforisë

që pritet të shuhet ngadalë,pak nga pak

të kthehet në hi,ajo ndjenja e madhështisë.

Madhështia dhe euforizmi,dy sëmundje janë

tek njerëzit e dobët,këto sëmundje ndikojnë

tek ata njerëz,që shpirtin të varfër e kanë

ku larg hundës tyre,me sy ata nuk shikojnë.