Një pemë-Bashkim Saliasi


Bashkim Saliasi


 
Unë e gruaja sot morëm një vendim,
për Krishtlindje mbollëm një limon,
e zgjodhëm bimën bashkërisht të dy,
një fidan të brishtë dhe me aromë.
 
Limoni do rritet, do rroj shumë vite,
plot lulëzim, gjallëri edhe bereqet,
për nipat e mbesat do të jetë simbol,
për mirësi, begati e lumturi në jetë!
 
Kush mbjell një pemë, natyrën zbukuron,
i jep jetës frymëmarrje edhe vazhdimësi,
kështu kanë nderuar jetën dhe të parët tanë,
kështu sot po dhurojmë jetë edhe ne të dy.