Një pjesë krijuesish:Vilson Mersinllari


 Një pjesë krijuesish.

———————-

Një pjese krijuesish, janë për tu mëshiruar

kur shesin mendje, më tangerlleqet e tyre

u japin mendje te tjerëve, si duhet shkruar

dhe vete për dite, shkruajnë vetëm paçavure.

E quajnë te rëndomtë fjalën e vjetër Bejtexhi

dhe me përçudnim te tjerët, me këtë fjale i etiketojnë

se vetëm ata dine te shkruajnë vargje dhe e poezi

bejtet i kane rezistuar kohrave,kete gjë ata harrojnë.

Se ky popull i shume vuajtur,dhe hall e madh

kohe me përpara, ka qare e kënduar me -Bejte-

kur ka qene i hidhëruari gëzuar dhe me plot Mall

i ka kënduar pa pushim,i ka kënduar, kësaj jete.