Një qenie inteligjente nga thellësitë e oqeanit. me kë u përplas anija patrulluese në brigjet e Alaskës në vitet 1980


Në fillim të viteve 1980, një operator radio amator përgjoi pa dashje një bisedë midis komandantit të një anijeje të vogël patrullimi amerikan dhe një stacioni të Rojës Bregdetare. Tema e diskutimit të tyre ishte edhe shqetësuese dhe turbulluese për të.

Për vite me radhë, ai heshti, në pritje të mbulimit mediatik për këtë temë. Megjithatë, asnjë fjalë e vetme nuk doli për incidentin në brigjet veriperëndimore të Amerikës së Veriut. Në fund të viteve ’90, një dëshmitar okular vendosi të thyente heshtjen dhe rrëfimi i tij për ngjarjen misterioze u botua në një revistë polake.

Një qenie inteligjente nga thellësitë e oqeanit. Me kë u përplas anija patrulluese në brigjet e Alaskës në vitet 1980? 1

Në fillim të viteve 1980, një operator radio amator përgjoi pa dashje një bisedë midis komandantit të një anijeje të vogël patrullimi amerikan dhe një stacioni të Rojës Bregdetare. Tema e diskutimit të tyre ishte edhe shqetësuese dhe turbulluese për të.

Për vite me radhë, ai heshti, në pritje të mbulimit mediatik për këtë temë. Megjithatë, asnjë fjalë e vetme nuk doli për incidentin në brigjet veriperëndimore të Amerikës së Veriut. Në fund të viteve ’90, një dëshmitar okular vendosi të thyente heshtjen dhe rrëfimi i tij për ngjarjen misterioze u botua në një revistë polake.

Në një mbrëmje vere, marinarët jashtë detyrës hodhën një rrjetë në det për t’u argëtuar dhe për të plotësuar furnizimet e tyre. Duke parashikuar një kapje të bollshme, ata u pritën me zhgënjim pasi vetëm disa peshq kapeshin në grackë çdo herë. Të padekur, ata këmbëngulën derisa kapën diçka të madhe.

Kuverta u zbukurua shpejt me një entitet të hutuar dhe të ashpër. Ishte një kapje e çuditshme; jo një peshk, as një kafshë detare, por diçka që i ngjan një njeriu të vogël.

Në nxitimin e tyre për të çliruar robërin e papritur, ata nxituan në ndihmë të tij, por u ndeshën me armiqësi pasi krijesa filloi të sulmonte të gjithë. Individi i bllokuar qëndronte afërsisht 1.5 metra i gjatë, duke mbajtur një organ të pazakontë në formë theke nën veshët e tij, që i ngjante gushave.

Lëkura e tij ishte e lëmuar, por me gunga, një nuancë kafe e errët dhe sytë e tij ishin bulbozë, të mbuluar me një shkëlqim të bardhë si film, pa asnjë veshje. Megjithatë, binte në sy një detaj i veçantë që nuk i përshtatej pamjes së tij të egër si deti: një pajisje metalike e rëndë, e errët, e ngjashme me një pjatë me leva, i varur nga qafa e tij.

Pasi krijesa u çlirua nga kurthi, ajo vrapoi në mënyrë të ngathët nëpër kuvertë në një përpjekje për të ikur. Këmbët e saj si rrokullisje penguan shpejtësinë e tij. Detarët, të kapur në befasi, instinktivisht bllokuan rrugët e arratisjes për të parandaluar që njeriu i vogël të zhytet përsëri në det.

Banori i çuditshëm i detit luftoi për të gjetur një dalje, por pa dobi. Pikërisht atëherë, në një kthesë të fatit, ai u gjend përpara derës së hapur të dhomës së kontrollit, në të cilën u fut pa dashje. Ajo që ndodhi më pas ishte përtej çdo sfere të arsyes.

Detarët e kishin konsideruar guroren e tyre të kapur më shumë se sa të ndjeshme, por ata ishin në gabim. Vizitori i pabindur u hodh në ndarje, duke siguruar derën pas vetes. Operatori i radios, duke parashikuar kërdinë e mundshme në pajisje nga një ndërhyrës i huaj, u ngurtësua. Muret dhe dyert e kabinës ishin, siç pritej, të fortë dhe të farkëtuar nga çeliku. Nxjerrja e ndërhyrësit rezultoi sfiduese. Përpjekjet për të manovruar marinarin më të hollë përmes vrimës dështuan.

Më pas u përdor autogjeni – menteshat e derës duhej të shkëputeshin. Në një furi, anëtarët e ekuipazhit kaluan në boshllëk. Një lëkundje e paqëllimshme e një levi përmbysi një detar. Plaga, dukej se ishte fatale; ndërhyrës u rrëzua, i pajetë.Kapiteni i anijes së patrullës u detyrua të informonte drejtuesit e tij më të lartë për incidentin e rëndë. Një helikopter nga Alaska u dërgua, mori kufomën dhe u nis. Fati i trupit më pas mbetet një mister.

Operatori i radios, në pritje të shkatërrimit të plotë në dhomën e kontrollit, u befasua nga pamja. Asnjë pajisje e vetme nuk u dëmtua; gjithçka ishte në rregull të përsosur. Megjithatë, kishte një detaj të veçantë – një person i panjohur kishte tentuar të përdorte radiostacionin. Kjo ishte sigurisht e papritur! Shtrohet një pyetje – a po përpiqej subjekti të kërkonte ndihmë për t’i shpëtuar anijes amerikane? Mjerisht, nuk kishte kush të jepte një përgjigje.

Takimet misterioze me entitete në det të thellë nuk janë të rralla. Njerëzit nuk janë të vetëdijshëm as për një pjesë të vogël të aktiviteteve që ndodhin në shtratin e detit. Ndërsa shumë argumentojnë se bazat dhe qytetet nënujore janë pjellë e imagjinatës sonë, incidentet e rrëfyera mund të çojnë të pyesim veten – a mund të gabohen?Është e imagjinueshme që shumë qytetërime ekzistojnë përkrah nesh, të fshehura nga këndvështrimi ynë, duke i bërë ato të duken inekzistente.