.Një shaká rinore!?Vaso Papaj


Vite shumë unë të kërkova

Dhe të gjeta më në fund.

Më thërriste diçka brenda,

Që s’e kisha ndierë kërkund.

E s’t’u ndava. Ti më dhe fletë,

Në t’përpjetë e tatëpjetë.

Jo një ditë po tërë një jetë.

Po ta them: s’e kam sekret.

Të na humbin buzëve, fjalë,

Shpirt më shpirt ngadalë-ngadalë.

Dhe sa herë kështu të të kem,

Një fllad deti do të jem.

Ndaj dhe hijen po ta ndjek,

Të të kem pranë e të të prek.

Të vallzojmë gjer përmbi det.

Zjarr t’i vemë dhe qiellit vet.

Tashmë buzëve kemi flakë.

Se e ke hak, dhe unë, po hak.

Rreze drite të më jesh,

Erë Miloti do t’më kesh.

About Post Author