Një vajzë bukuroshe:Aferdita Kociraj Selishtaj


Një vajzë bukuroshe

Një vajzë bukuroshe

Nga gjumi më zgjojë

Më përgëdheli flokët

Dhe si era shkoj

Ç’më bëre moj vajzë

Pse më turbullove

Më shkove si era

Dhe një fjalë s’më fole

Ti moj bukuroshe

Shumë më çorodite

S’ dija nga t’ja mbaja

S’di ja nga t’ ikja

Ç’më bëre moj vajzë

Më prishe qetësinë

Ku më qënke rritur

Ti moj shtatë selvi

N’ç krua moj vajzë

Uji ti ke pirë

Ke larë ata sy

Dhe gusha të ndrinë

O mor djali dashur

Ta dish mirë dhe ti

Kamë pirë uji mali

Me erë trëndelin

Borë e shkrirë nga mali

Rrithte si ujvarë

Te kroji i fshatit

Sy dhe gushë kam larë

Të pres djali dashur

Ku rrjedhë uji kulluar

Të pimë uji të ftohët

Dhe mallin të shuajmë

About Post Author