Një vrasje në errësirë-Ukshin Morina


Në errësirë i zuri prit,

më sëpat mes shpatullash sa mundi hija në tërr e goditi Atë

nën hijën e mbyllur të shtegut i shtrirë sa gjerë e gjatë, leshoj një oh

duke u mbytur në gjak edhe Vrasësi me maskën e shpirtit të djallit

I etur zemrimi i maskës, për kokën e tij të prerë, spërkatur më lotin e tij të mjerë

Nën dritën e argjend të natës me ftomën e ngrirë, u shtang në fytyrë dhe vrasësi

Me dorashkat e ngjyrosura nga kofoma që dha shpirt.

Nën podrumë njeriu i tretun.

Ka ikur thanë Ata, po ku vallë Maska tha?, –

duke ndier kundëmimin e gjakut në fytyrën e larë

E ndoshta… se di… po dalim ta kërkojmë ai ishte njeri i mirë… si shkoi?

Në rrugët ku shtegu pritet,

ende gjurmët sishin tharë, vështroj rrëmbimthi dhe pa fytyrën e tij

të buzëqeshte me të qarë,

dhë sëpata mbi një cung, bashkë me kafkën e çarë

Qetësisht u shkund nga tharmi, kur u bind se kush se pa

Në shokë sëpatën vuri e kafkën shkabës ja la.