Një zog i bardhë-Rajo Qoraj


R.Qoraj

..

Nje zog i bardhe

Nen qiellin blu

Po pres me ardhe

Nje fjale me m’pru

Nje zog I bardhe

Ne qiell pa rruge

Fluturon pa u ndale

Dhe kurre s’ka hupe

..

Nji zog I bardhe

Dridhet prej eres

Mbi dete me vale

Shkon drejt pranveres

Nje zog I bardhe

Me krahe te forte

Shpresen e humbur

Ma mbante ngrohte

..

Nje zog I bardhe

I bardhe si bore

Kerkoj me ardhe

Tash sa s’eshte vone

Nje zog I bardhe

Me eshte ule ne shpirte

Ka ngrite fole

E s’don me ike

..