Njëmbëdhjetë trëndafila-Halit Haliti


Heshtja ishte e stërzgjatur

Sërish përgjigje nuk mora

Sikur e ndjej të tërën nga brënda

Ditën kur më ike nga dora.

Kujt I ngjan ky buzëgaz?

Që mërrolat i fshehë

Kujt t’ja jap Trèndafilat?

Që vet i kam mbledhë.

Ike si hija e natës

Pa lënë gjurmë e pa u rrëfy

Të mori smira e inati

Ike larg për t’mos u kthy.

Njëmbëdhjet trëndafilat

Në det i hodha

Për të mbërri një dit tek ti

Me letrën time i mbështolla

Një kujtim për mua dhe ty..!

Halit Haliti

Stuttgart