Njerëz si dielli-Trandafile Malshi


Njerëz si dielli

Dielli m’rrezon ngrohtsi

n’tan kthinat e errta t’shpirtit

M’ndriçon dritë e farfuri

krejt gjallni

Ma mush tan botën

Me ngjyra t’ylberta

Njeri i dielltë u bana

ftyr e zemër m’i mori

krejt.

M’bani me flutru

në krah andrrash të reja

e visesh në përralla kandshëm

tuj knu për dritën

e diellit ndër sy…

Kundroj tan amëlsi

Aurorë e shpirtit m’u bane

ditëve që përndrit.

E tash do ndjenja msheftas

po mi trazon krejt

Pak zarmi prej diellit

do rreze t”ylberit

gjakut po m’i ndez

E plotë në dashni

E ajërt n’hapsi

Rrezesh u harbova

në diell dita m’u shkri…

Dhe fjalë shpirti i mshefa

za drite m’u bane ti

e dua t’ndriçoj

tan dashninë njerzore

pa llafe,kreni.

E dielltë m’u ba dita

jeta erzash t’mira

mori hov gjallnie

Dua t’ia fal botës

Momente dielli

E grimca mrekullie…