Njeriu ka nevojë për njeriun!-Petraq Kote


Njeriu ka nevojë për njeriun!

…lalarët (myzeqarët) nuk e bënë kurrë pis Historinë e dheut të tyre Arbëror (Shqipërisë), nuk e devijuan dhe deformuan asnjiherë e asnji çast shpirtin dhe ndërgjegjen e tyre kombētare. I qëndruan të përputhur trashëgimisë së të parëve.

Myzeqeja si asnjë krahinë tjetër, i bëri ballë me trimëri e vuajtje deri në martirizim presionit të vazhdueshëm famëkeq të islamizimit me dhunë dhe atij të greqizimit me forcë, duke mbrojtur me heroizëm identitetin shpirtëror kombëtar, fenë e vetë të krishtere shqiptare që kishte trashëguar për mijëra vjet prej të parëve…

Shumë krahina për rreth u dorëzuan…

Ata e urryen vircialisht këngën e dumbabistëve shqiptarë:

“…nisëm për xhehnet, sosëm në Xhehnem, Shqipëri moj kuçkë, na bëre verem…”