Njeriu-Valbona Çinaj


Valbona Çinaj

Njeriu edukatën e vlerat e vërteta

ne familje i merr.

Ne mëngjes sapo nis dita.

Edukatë e vlera, jo s’kane

nevoje për universitet.

E merr nipi e merr mbesa

nga gjyshi e gjyshja,si

dhe nga baba e nena.

Po sa keq qe sot te

rinjtë fare s’te dëgjojnë

ca janë këto gjera pa lidhje

ça po thua ti moj nene.

Sot zilia është ne kulm

nuk e sheh kush dashurinë,

solidaritet njerëzor ka humbur

e mendojnë vetëm për veten.

Zemra as qe llogaritet fare

duan vetëm makina luksi.

Njerëz me edukate e me

kulture nuk te bën o mik

paraja.

Te nderuar e te respektuar

janë nëse makina luksi

e vila kane,se për ta

zemrat ne llogari fare nuk janë.

Sytë lart nga ty o Zot i kam

te vesh dore sa me pare,

se kjo Bote po shkon per ters

njeriu- njeriun po e hane.

 Valbona Çinaj