N’pasqyrë-Emine Konushevci-Durmishi


N’PASQYRË

Morra guximin dhe veten n’pasqyrê shikova

Nuk di as vet pse me veten aq shumë fola

Në çdo thinjë floku një rrugë shumëvjeqare

çdo rrahje zemre si një vajzë beqare!

Sytë nganjëher sikur nuk shihnin kjartë

Në çdo rrudhë balli disi shihja një hartë

Fjala fjalën nuk e lënte në qetësi t’veten

Nga pasqyra mundoja t’largoja mjegullën

Sytë mbylla dhe hapa si në ëndërr të isha

Në harta shumë histori t’fshehura kisha

U mundova me vite dhe emëra t’emëroj

Më mashtroi mendja se pasqyra s’gaboj

Atë që jeta vet shkruan fëtyra nuk tregon

Zemra kujtimet vetvetiu me kohë rinon

Ende shikoj veten në pasqyrë dhe flas

Vetëm n’shpirt jam ajo që isha dhe jam.

Emine Konushevci-Durmishi